Logo

Održana sjednica Muftijstva tuzlanskog

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

25 10 2021 03 sjednica tuzla

Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u petak, 22. oktobra 2021. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je usvojen plan pripremnih aktivnosti za izradu i usvajanje Plana rada Muftijstva tuzlanskog za 2022. godinu. Usvojen je i plan mektepskog i vjeronaučnog takmičenja u 2021/22. mektepskoj i školskoj godini. Imenovana je Komisija za bodovanje prijavljenih kandidata za dodjelu priznanja i nagrade za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić“ za 2020/21. godinu.

Razmatrana je i usvojena odluka o realizaciji programa “Kurs islama” koji će se u organizaciji Muftijstva tuzlanskog provoditi u medžlisima Kladanj, Vlasenica, Srebrenica i Bratunac. Ovaj edukativni program od deset predavanja za mlade, realizovan je u medžlisima Bijeljina, Janja, Gračanica, Srebrenik, Puračić, Odžak, Orašje i Teočak.

Muftijstvo tuzlansko je razmatralo informaciju o provođenju aktivnosti u vezi s izgradnjom „Objekta B“ Muftijstva tuzlanskog. Dato je mišljenje u postupku formiranja novog džemata Podgajevi (Medžlis IZ Živinice), te postupku izgradnje mekteba i vakufskog stana u džematu Gornja Lukavica (Medžlis IZ Živinice). U dalju proceduru stavljen je Pravilnik o upravljanju mezarjima Medžlisa IZ Živinice, te je data saglasnost na izmjene i dopune Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u Medžlisu IZ Živinice. Data je i prethodna saglasnost na prijem imama, hatiba i muallima u Srednjem džematu, (Medžlis IZ Modriča).

Tokom sjednice su razmatrana i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.