Promo banner

A+ A A-

Goražde: Sastanak o projektu predškolske ustanove u kompleksu džamije Mufid Sokolović

  • 0101

Predstavnici Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, direktor Ismail-ef. Smajlović i voditelj Odjela za mektebsku pouku i mlade dr. Enes-ef. Svraka jučer su održali radni sastanak sa rukovodstvom Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Goražde, predsjednikom  mr. Šemsom Aganspahićem i glavnim imamom Rasim-ef. Džafićem, na kojem se razgovaralo o projektu osnivanja i otvaranja predškolske ustanove u Goraždu u kompleksu džamije Mufid Sokolović. 

Kako je saopćeno iz Uprave za vjerske poslove, ovom sastanku je prisustvovao i Refik-ef. Čaušević, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva goraždanskog.

Rukovodstvo Medžlisa je informiralo goste o poduzetim radnjama i stepenu realizacije ovog projekta, te izrazili spremnost da se ova aktivnost dovede do kraja i planirani prostor stavi u funkciju za koju je namjenjen.

Dr. Enes-ef. Svraka je čestitao rukovodstvu Medžlisa na dosadašnjim aktivnostima i predočio mapu potrebnih aktivnosti do registracije obdaništa kod nadležnih državnih organa i verifikacije na nivou Rijaseta Islamske zajednice.

Direktor Uprave Ismail-ef. Smajlović je o radu sa najmlađima govorio kao o posebno dragocjenom polju djelovanja Islamske zajednice, ukazao na značaj predškolskih ustanova i modele organizovanja, te neophodnu potrebu podrške svih nivoa Islamske zajednice.

Iskazao je podršku rukovodstvu Medžlisa na poduzetim aktivnostima, te potvrdio spremnost Rijaseta i Uprave na čijem je čelu da podrže rad predškolske ustanove  u skladu s mogućnostima i propisanim pravilima.

Ismail-ef. Smajlović i dr. Enes-ef. Svraka iskoristili su priliku da posjete prostor u pripremi za predškolsku ustanovu Medžlisa Islamske zajednice Goražde.

(Preporod.info)