Logo

Muftija Kudić posjetio medresu "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa
  • 0101

Drugog dana nastave u novoj 2021/2022. godini, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa svojim saradnicima boravio je u službenoj posjeti Medresi "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu, gdje je u pratnji direktora ove škole prof. Zuhdije Handanovića obišao odjeljenja prvih razreda, razgovarao sa učenicima, te im uputio poruku i savjete za uspješan boravak u Medresi.

- Prvo želim da vam čestitam što ste odabrali najbolju školu. Ova škola ima najbolje materijalne uslove, nastavni kadar je veoma kvalitetan, internatski smještaj je posebno važan za vaš razvoj i socijalizaciju i mnogo drugih detalja ima koje čine Medresu najboljim izborom za srednjoškolsko obrazovanje. Vaša obaveza je da se trudite, da postavite sebi ciljeve i marljivo radite, a dobre ocjene, poštovanje od strane nastavnika i učenika i brojne nagrade koje Medresa priprema za svoje vrijedne učenike neće izostati - poručio je muftija Kudić učenicima.

Nakon što je obišao sva odjeljenja prvih razreda i nakon zajedničke fotografije, muftija Kudić se sastao sa jednim dijelom nastavnog osoblja Medrese i s njima razgovarao o početku školske godine, njihovim očekivanjima, te o budućim planovima, prenosi Muftijstvo bihaćko.

- Drago mi je da je nova školska godina počela redovno. Želim da vam čestitam i iskažem poštovanje za veoma uspješan rad tokom pandemije COVID 19 i veoma brzu i efikasnu prilagodbu na novi način funkcionisanja. To pokazuje da ste spremni uspješno odgovoriti i na sve druge izazove koji vas očekuju. Zahvaljujem direktoru i njegovim saradnicima na lijepom prijemu kojeg su upriličili za nove učenike i njihove roditelje, kao i za nas danas ovdje. Vrijeme izazova nikada neće prestati, a naša obaveza je da na pravi način odgovorimo svakom izazovu. Međusobnim potpomaganjem, uvažavanjem i saradnjom možemo, uz Božiju pomoć, savladati svaku prepreku i odgovoriti svakom izazovu - rekao je muftija Kudić.

Direktor Medrese "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu prof. Zuhdija Handanović zahvalio je muftiji Kudiću i njegovim saradnicima na posjeti i na podršci koju ova škola uživa kada je u pitanju muftija Kudić i Muftijstvo bihaćko u cjelosti.

- Naš cijenjeni muftija je dugogodišnji profesor u ovoj školi, koji je zajedno sa nama svima gradio pozitivan imidž naše škole. Posebno mi je drago da je odmah, drugi dan nastave, našao za shodno da nas posjeti i da se uvjeri da smo u potpunosti spremni za realizaciju nastave u ovoj školskoj godini. Lijep je osjećaj kada primijetite da naši pretpostavljeni cijene izbor naših učenika i njihovih roditelja, zalaganje naših nastavnika i rad Uprave Medrese. Iskreno se nadamo da će nam epidemiološke mjere u narednom periodu ići na ruku da realiziramo zacrtane ciljeve. Ovu priliku koristim da još jednom našim nastavnicima i učenicima čestitam početak nove školske godine i poželim dobro zdravlje i uspjeh u ovoj godini - izjavio je direktor Handanović.

U pratnji muftije Kudića je bio i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Haris-ef. Veladžić i saradnik za medije Nazif-ef. Horozović, dok su domaćini uz direktora Medrese bili pomoćnik direktora za nastavu i pedagog prof. Vildana Šarić i pomoćnik direktora za internat prof. Mehmed Mašić.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.