A+ A A-

Muftija Kudić upriličio zvaničan prijem za novimenovanog direktora medrese u Cazinu

10 08 2021 01 prije bihac

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću upriličio zvanični prijem za novoimenovanog direktora medrese "Reis Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu prof. Zuhdiju Handanovića. Ovom prijemu je prisustvovao i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću prof. dr. Hajrudin Hodžić, te glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić.

"Prije svega sam izrazio čestitku novoimenovanom direktoru prof. Handanoviću. Kroz moj rad u medresi sam tijesno sarađivao s njim i smatram da je naša medresa dobila dobrog direktora, čije iskustvo i energija će biti dobar osnov za napredak naše medrese. Pogotovo je važna saradnja sa našim fakultetom u Bihaću. Ove dvije obrazovne ustanove često poredim sa dvije rijeke, Unom i Sanom i koliko god su te rijeke važne za našu Krajinu, toliko su ove dvije obrazovne ustanove važne za naše muftijstvo i vjerski život na ovom području. Drago mi je da to opredjeljenje dijele oba rukovodioca ovih ustanova i da će se u narednom periodu intenzivirati saradnja ove dvije ustanove." - poručio je muftija Kudić.

Direktor Handanović se zahvalio muftiji Kudiću na povjerenju i na današnjem prijemu, te izrazio spremnost da nastavi kontinuitet dobre prakse rukovođenja medresom. Naglasio je da će prioritet njegovog djelovanja biti rad na inovacijama i kvaliteti nastavnog procesa u medresi.

"Ovim putem se želim zahvaliti uvaženom muftiji na povjerenju, te na lijepim riječima koje mi je uputio na današnjem prijemu. Medresa ima obimne kapacitete i veliki prostor za rad i doprinos zajednici. Smatram da su sve organizacione jedinice unutar Islamske zajednice dijelovi jedne kvalitetne i snažne porodice i da svi moramo podupirati jedni druge u kvalitetnim projektima i popravljati jedni druge kada ne činimo najbolje. Kadrovi u medresi su dokazali da uz predan i kvalitetan rad mogu polučiti dobrim rezultatima i nadam se da će cijela naša zajednica biti ponosna na našu medresu i njene rezultate." - istakao je direktor Handanović.

Prof. Zuhdija Handanović je rođen 1965. godine u Bužimu. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu . Obnašao je dužnost imama u džematu Čaglica, te nastavnika vjeronauke u Bužimu. 1994. godine dolazi u medresu “Reis Džemaludin-ef.Čaušević” u Cazinu kao odgajatelj i profesor Imameta i Ahlaka. Iste godine biva imenovan ne mjesto glavnog imama Medžlisa IZ Cazin i tu dužnost je obavljao 12 godina. U ratnom periodu bio je član obnoviteljskog sabora u Bihaćkom okrugu. U četverogodišnjem mandatu bio je član Sabora islamske zajednice u BiH. U dva mandata bio je član skupštine Udruženja Ilmijje BiH gdje je u mandatnom periodu 2014-2018. izabran na mjesto potpredsjednika Skupštine Udruženja. Oženjen je i otac je tri sina.