Logo

Otvorena izložba „Upoznaj Poslanika Muhammed, a.s.“ u Vojnom muftijstvu

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

28 10 2020 03 izlozba vojska 1

Prema Planu obilježavanja Mevluda u Vojnom muftijstvu, danas je u mesdžidu kasarne ''Rajlovac'' otvorena izložba pod nazivom ''Upoznaj Poslanika Muhammeda, a.s.''. Do sada je ova izložba prikazana u osam evropskih zemalja, a priliku da se upoznaju sa njenim eksponatima i drugim sadržajem imalo je više od 80 000 posjetilaca. O samoj izložbi i njenom značaju govorio je autor dr. Esmir Halilović, podsjećajući da je ovo jedan novi, a prema odzivu i reakciji velikog broja posjetilaca, veoma efikasan pristup u demonstraciji života i djela posljednjeg Božijeg Poslanika. Pri otvaranju izložbe, Vojni Muftija Hadis-ef. Pašalić, naglasio je važnost institucionalnog obilježavanja ovaj značajnog datuma u kalendaru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te iskazao zahvalnost autoru na inovativnom prikazu Poslanikove, a.s., misije i nasljeđa.

28 10 2020 03 izlozba vojska 2

Priliku da posjete ovu izložbu imat će uposlenici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine kao i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovini smješteni u vojnim lokacijama u Sarajevu od 28. do 30. oktobra 2020. godine. Treba naglasiti da se ova aktivnost realizira uz poštivanje svih preporučenih mjera u zaštiti od zaraze koronavirusa.

Centralna mevludska svečanost u Vojnom muftijstvu bit će realizirana 29. oktobra 2020. godine u kasarni ''7. muslimanske brigade'' u Zenici.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.