Promo banner

A+ A A-

Tešanjski imami posjetili Muftiluk zenički

Na poziv muftije zeničkog doc. dr. Ejub ef. Dautovića, u utorak 31. oktobra 2017. godine Muftijstvo zeničko posjetili su imami Medžlisa Islamske zajednice Tešanj na čelu sa glavnim imamom mr. Fuad ef. Omerbašićem.

01 11 2017 05 prijem imami tesanj

Glavni imam i imami upoznali su muftiju o trenutnom stanju vjerskog života na području MIZ Tešanj, o aktivnostima koje se provode u džematima, o problemima sa kojima se susreću imami u svom radu i mogućnostima unaprjeđenja aktivnosti posebno u segmentu mektebske nastave.

Muftija zenički zahvalio se glavnom imamu i imamima na posjeti, posebno se zahvalio imamima na dobrim rezultatima i uspješno provedenoj akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, ističući primjer džemata Vukovo, koji je skupio najveći iznos od svih džemata Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Također, muftija je naglasio: ''Hvala vam što izvršavate svoje obaveze prema džematima i Islamskoj zajednici. Drago mi je da među vama postoji međusobno povjerenje, poštovanje i velika ljubav i odgovornost prema poslu''.