A+ A A-

Postavljen kamen-temeljac za izgradnju džamije u Breziku – MIZ Zavidovići

U subotu 21. oktobra 2017. godine u zavidovićkom naselju Brezik postavljen je kamen temeljac za izgradnju džamije koja će biti finansirana vakufskim sredstvima koja je Vakufska direkcija obezbijedila putem Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt.

Kamen temeljac postavili su zamjenik generalnog sekretara Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt g. Mensur Es-Sakabi, muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović i direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović.

Nakon pozdravne riječi imama Esed ef. Čamdžića, prisutnima se obratio glavni imam MIZ Zavidovići Izet ef. Čamdžić, zahvaljujući se Generalnom sekretarijatu države Kuvajt i bratskom narodu Kuvajta na vrijednoj donaciji za izgradnju džamije u Breziku.

Prisutnim se obratio i direktor Vakufske direkcije hfz. dr. Senaid Zajimović. Direktor Zajimović izrazio je zadovoljstvo zbog početka realizacije ovog uspješnog projekta, zahvalio se donatorima, te izrazio nadu da će izgradnja džamije biti realizirana u zadanim rokovima.

Prisutnim se obratio i član delegacije Generalnog sekretarijata Vakufa Države Kuvajt gosp. Mešari El-Arade ističući da je Država Kuvajt značajna u svom doprinosu u cijelom svijetu kada je u pitanju dobročinstvo i humanitarni rad, te da će Generalni sekretarijat vakufa Države Kuvajt, pored džamije u Breziku, izgraditi i džamiju u džematu Obarak, MIZ Goražde, te džamiju i islamski centar u Pećigradu, MIZ Cazin.

Muftija zenički u svojoj besjedi zahvalio se delegaciji Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt na podršci koju narodu Bosne i Hercegovine pruža Država Kuvajt, izrazio zahvalnost direktoru Vakufske direkcije, te čestitao Medžlisu Islamske zajednice na ovom važnom projektu za Medžlis i džemat Krivaja-Brezik.

Svečanosti postavljanja kamena temeljca za džamiju u Breziku prisustvovali su i gosp. Halid Ed-Devseri, predstavnik Ambasade Države Kuvajt u BiH, gosp. Hašim Mujanović, načelnik Općine Zavidovići, veliki broj džematlija, prvenstveno mještana ovog zavidovićkog naselja te predstavnici vjerskog, društvenog i privrednog života Zavidovića.

(www.vakuf.ba)

  • 11