Logo

Muftija Dudić uputio čestitku novoizabranom patrijarhu Porfiriju

  • Published in
  • Kategorija: Mešihati
  • Štampa

muftija mevlud ef dudic 3

- Povodom Vašeg izbora za patrijarha Srpske pravoslavne crkve, upućujemo Vam iskrene čestitke, stoji u pismu koje je muftija dr. Mevlud ef. Dudić uputio patrijarhu Porfiriju. U pismu se dalje kaže:

- Uvaženi gospodine Porfirije, svojim stupanjem na čelo Srpske pravoslavne crkve preuzeli ste veliko i teško breme, veliku obavezu i odgovornost. Vrijeme u kojem živimo i prostor koji nastanjujemo bremeniti su velikim izazovima i opterećeni prošlošću. Potrebni su velika mudrost, volja i umijeće da se relaksiraju odnosi među vjernicima različitih religija i etničkih zajednica koje stoljećima naseljavaju naše prostore.

Nadamo se da će se sve to naći u Vašoj ličnosti i da će Vaš dolazak na čelo Srpske pravoslavne crkve pokrenuti plodotvornu saradnju između Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Sandžaku, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i muslimana Bošnjaka izvan domovinskih zemalja.

U ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te mešihata u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, želim Vam uspjeh u tome i upućujem Vam najljepše želje, navodi se u pismu muftija Dudića.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.