Logo

Belgija: Mreža mladih Antwerpen organizovala druženje za 130 mladih

  • Published in
  • Kategorija: Dijaspora
  • Štampa

  • 0101

U subotu, 16. februara 2019. godine u džematu Gazi Husrev-beg Antwerpen je održano omladinsko druženje na kojem se odazvala omladina iz 25 džemata Benelux-a i Njemačke. Mreža mladih Antwerpen je ugostila 130 mladih iz dijaspore, porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka.

Odbor Mreže mladih Antwerpen i organizatori druženja, Lamija Durmišević, Aiša Škrijelj i Aida Škrijelj su najprije dale uvodnu riječ i zahvalile se svim gostima na dolasku. Nakon toga se obratio imam džemata Gazi Husrev-beg, Amir ef. Spahić gdje je istakao važnost ovakvih druženja.

Glavni dio programa je činilo predavanje hafiza Sabahudina ef. Skejića, imama u džematu Mülheim an der Ruhr, Njemačka na temu “ljubav i brak u islamu”. Nakon predavanja hafiz Skejić je odgovorao na pitanja, postavljenih od strane omladine. Uslijedio je zajednički ručak i klanjanje ikindije namaza. Program se završio sa “get-to-know-you-bingo”, gdje se omladina mogla bolje upoznati.

Mreža mladih Antwerpen se uspješno bavi radom već duže od godinu dana. Njihov cilj je da zbliže Bošnjačku omladinu na polju islamske vjere, tradicije, historije i kulture. Na taj način žele da pozitivno djeluju na razvoju Bošnjačkog identiteta omladine u dijaspori. Njihov rad se može pratiti na Facebooku pod imenom “Mreža mladih Antwerpen” i na Instagramu pod  “mrezamladihantwerpen”.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.