A+ A A-

POZIV: SVI BOSNJAČKI I BOSANSKOHERCEGOVAČKI PUTEVI VODE U SEATTLE

susret_bosnj_s_amerike     Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i Organizacioni odbor 12. Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike pozivaju sve američke i kanadske Bošnjake i sve prijatelje Bosne i Hercegovine, ma gdje bili,  na tradicionalne Susrete Bošnjaka Sjeverne Amerike u Seattle od 25. maja do 28. maja 2007. godine. 

     Svojim dolaskom vi će te dati doprinos da se miris Bosne i Herecegovine po prvi put proširi i na Zapadnu obalu SAD. Tradicionalni Susreti oko 300,000 Bošnjaka Sjeverne Amerike se održavaju svake godine za vrijeme Memorial Weekenda u jednom od gradova gdje je bošnjačka zajednica dovoljno stasala da se može prihvatiti vrlo složenog i ambicioznog posla koji uključuje pripreme oko održavanja skupština Kongresa Bošnjaka S. Amerike, IZ Bošnjaka u S. Americi, okruglih stolova, promocija, mevluda, revije horskih i folklornih grupa, sportskih i šahovskih takmičenja, centralne svečanosti.

     Ovogodišnji 12. susreti su po mnogo čemu izuzetni. Održavaju se u Seattlu i to u povodu ulaska u drugo stoljeće organiziranog i kontinuiranog postojanja i djelovanja Bošnjaka na Američkom kontinentu. Zato:

 Poštovani imami, predsjednici i aktivisti džematskih odbora, uvažene džematlije i članovi Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi

         Prisustvujte najvećem tradicionalnom učenju mevluda u Sjevernoj Americi, na kojem ćemo osjetiti bratsku blizinu i povezanost jednih ka drugima. Na kojma ćemo osjetiti i ojačati ljubav prema Uzvišenom Allahu Dželle Šanuhu i Njegovom miljeniku Muhammedu Alejhisselam, i našoj časnoj vjeri Islamu.

 Poštovani intelektualci, naučni radnici, prijatelji nauke i knjige

      Pridružite nam se na okruglom stolu KBSA pod nazivom: "Nacionalni program Bošnjaka - realnost ili utopija".

     Pridružite nam se na okruglom stolu IABNA pod nazivom: "Snagom islamskog obrazovanja i odgoja do snažne islamse ličnosti i zajednice". Ukoliko ste spriječeni da dođete svoje radove možete poslati na adresu: info@bosniak.org.

 Poštovani biznismeni

      Dođite na Susrete Bošnjaka Sjeverne Amerike u Seattle i promovišite svoj biznis. Dođite i upoznajte druge biznismene iz dijaspore i matice. Dođite da se upoznate sa ciljevima nove poslovne organizacija Bošnjaka Sjeverne Amerike. Budite sponzori ovih prvih susreta Bošnjaka na zapadnoj obali SAD i Kanade. Sponzorirajući ove susrete vi sponzorirate i sebe.

Poštovani ljubitelji knjige, lijepe riječi, književnosti, poezije

     Dođite i promovirajte svoje knjige. Dođite na druženja sa knjigom, književnošću i poezijom. Dođite da se i u Seattlu čuje bosanski jezik.

Poštovani sportaši, posebno fudbaleri

     Dođite da se takmičite na najvećem bh fudbalskom turniru u Sjevernoj Americi: "Kongres Kup".

     Dođite da našim Amerikancima pokažemo kako Bosanci i Hercegovci igraju najpopularniju igru na svijetu. Dođite da se sprtski druzimo.

Poštovani prijatelji sevdaha, bh kulture i umjetnosti

     Dođite na najveću godišnju kulturnu manifestaciju sjevernoameričkih Bošnjaka: "Kongresno veče".

     Nećete se ni ovog puta pokajati jer će te uživati u predivnom sevdahu poznatih estradnih umjetnika iz BiH.

     Prisustvujte prvoj Smotri bošnjačkog folklora u okviru susreta Bošnjaka SA.

 Poštovani omladinci i studenti

     Dođite da se u okviru Susreta družite i tako promovirate bh mladost.

Poštovani prijatelji informativne rijeci

     Dođite da se družite i da zabilježite najveći događaj u bošnjačkoj i bh dijaspori Sjeverne Amerike.

Dragi prijatelji

      Zaboravimo sve naše probleme, neslaganja, svađe, podjele. Podredimo pojedinačno, kolektivnom. Ujedinimo se u jedan zajednički jaki kolektiv u ime samo jednog cilja: pokazivanja i dokazivanja da kao lojalni građani Kanade i SAD i kao civilizovan narod možemo i hoćemo na organizovan način očuvati i jačati našu kulturu, tradiciju, historiju, duhovnost  i jezik u američkom melting potu i kanadskom kulturnom mozaiku.
     Neka bar na ovim susretima, makar na kratko svi problemi i podjele ostanu u drugom planu. Neka u prvom planu bude kolektiv, zajedništvo i druženje u ime iskazivanja naše ljubavi prema bošnjačkom biću i BiH, ovamo daleko "preko bare" kako to lijepo reče pjesnik.

Sve informacije mozete dobiti na: (206) 365-3350

info@bosniak.org, info@dzemati.org, iabna2003@hotmail.com,  miz_seattle@hotmail.com

 

Vidimo se u Seattle-u,

Predsjednik KBSA     Prof. Emir Ramić

Predsjednik IABNA   Dr. Bajram ef. Mulić

Predsjednik Organizacionog odbora  Dr. Muhamed Saračević