A+ A A-

UKLONJENI ISTETOVORANI KRSTOVI SA TIJELA SILOVANE BOŠNJAKINJE

zena_sil_big

Uspješno okončana akcija bh. žena u Čikagu

Kako je izvjestila urednica Radija "Naša riječ" u Čikagu Adila Krndžija, uspješno je okončana humanitarna akcija koju su Osmog marta organizirale bosanskohercegovačke žene u Čikagu kako bi prikupile sredstva za plastičnu operaciju uklanjanja istetoviranih krstova sa tijela silovane Bošnjakinje.

     - "Bosanskohercegovačke žene su Osmog marta u Čikagu organizirale dobrotvornu zabavu s ciljem da pomognu jednoj djevojci, kojoj su četnici istetovirali desetine krstova na njenom mladom tijelu. Naše žene u Čikagu su se sastale, onako neformalno, prikupile novac i poslale unesrećenoj djevojci. Ona je s tim novcem tetovaže skinula i oslobođena fizičkih pečata tek sada pokušava započeti normalan život" - kaže Adila Krndžija.
     Silovana Bošnjakinja, koja je u vrijeme preživljene torture bila tek tinejdžerka, danas je u 30-tim godinama. Humanim ženama u Čikagu je nakon uspješno izvršene operacije uklanjanja krstova sa njenog tijela uputila pismo koje je pročitano preko Radija "Naša riječ". U pismu stoji:
     - "Ja nemam dovoljno jake riječi za veliko HVALA! Ne postoje riječi koje će vam dočarati veliku svjetlost u mom životu. Moje tijelo i moj mozak nikada ne mogu zaboraviti tragične momente tinejdžerskog života, ali moje tijelo više ne pokazuje dušmansku mržnju i zvjerstvo. Dobre naše žene u Čikagu su se sjetile mene, koja sam dugo nosila dušmanske pečate. Zahvaljujući vama - oslobodila sam ih se, a to će mi pomoći da nastavim budućnost i olakšam svoju bol. Puno vas sve volim. Sa svom svojom snagom - voli vas jedna djevojka, koja je u vrijeme agresije bila tinejdžerka, a ostalo već sve znate! Selamim i sve slušaoce Radija u Čikagu, Radija koji ne dozvoljavava da se istine zaborave!" (F.Alispahić)

(http://www.bosnjaci.net/aktuelno)