Logo

JUSUFSPAHIĆ ŽELI PROFITIRATI U TRENUCIMA TEŠKIM ZA MUSLIMANE

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa
zukorlić     Muamer ef. Zukorlić, muftija sandžački za "Dnevni avaz" je, komentirajući posljednja dešavanja u Srbiji, kazao:" Sve je to u svjetlu provokacije koja se desila prije nekoliko sedmica u Beogradu kada su proglasili Rijaset. To je još jedan pokušaj da se IZ definiše kao poltronska organizacija koja će uvijek biti na raspolaganju režimu i funkcionisati kao i džemat u Beogradu pod vođstvom porodice Jusufspahić. A najbolja ilustracija njihovog rada jeste činjenica da za 30 godina nisu uspjeli obezbjediti groblje za muslimane."

     On naglašava da IZ sa centrom u Novom Pazaru ne želi da se odrekne onoga što zahtjeva vjera i garantira zakon, "za razliku od porodične zajednice u Beogradu koja bi se odrekla svega za šaku ličnih privilegija".

     On podsjeća da je upozoravao na opasnost od djelovanja vehabija, ali i da je simptomatično da se hapšenje desilo nekoliko dana pred objediniteljski sabor IZ Srbije.

     Pojašnjava da uz porodicu Jusufspahić u napadima na IZ učestvuje i "politička oligarhija Sulejmana Ugljanina, ali i neki politički i bezbjedonosni faktori iz Beograda - ostaci Miloševićevog režima, koji misle da IZ treba staviti pod čizmu i tako je kontrolisati".

 Različiti aršini za SPC

     "Nama se pokušava osporiti veza sa Sarajevom, što nije stvar našeg izbora već vjere i tradicije, a pri tom se zaboravlja na koji način je organizirana Srpska pravoslavna crkva. Nikome ne smeta što su vladike u BiH, Hrvatskoj ili Sloveniji pod neposrednom jurisdikcijom Beograda. Zašto smo mi manje vrijedni i moramo dokazivati da smo veće patriote od ostalih, kako bi bili priznati barem polovično kao oni " - pita Zukorlić.

(www.avaz.ba)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.