Logo

ASISTENTI FIN-a BORAVILI NA SPECIJALIZACIJAMA

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa
asistentifin     Asistenti FIN-a: mr. Ferid Dautović, mr. Almir Fatić i Nedim Begović boravili su, tokom mjeseca januara i februara, u Centru kralja Fejsala za islamska istraživanja i studije u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Riječ je o prestižnom kraljevskom centru za islamska istraživanja i studije osnovanom 1983. godine, koji djeluje u sastavu Fondacije kralj Fejsal (King Faisal Foundation).

     Inače, na ovom Centru svoje specijalizacije iz različitih naučnih disciplina, u posljednjih sedam godina, ostvarilo je preko pedeset istraživača iz raznih dijelova svijeta i sa različitih kontinenata.

     Nakon što su prijavili svoje istraživačke projekte, odnosno magistarsku i doktorske disertacije, asistenti FIN-a imalu su na raspolaganju mentore, koje im je dodijelio Centar, i bogatu biblioteku (preko milion knjiga i časopisa i 26 000 rukopisa) opremljenu najsavremenijim naučnim i tehničkim pomagalima.

     U organizaciji Centra, asistenti FIN-a posjetili su i mubarek mjesta Medinu i Mekku te obavili umru. Troškove cjelokupnog boravka snosio je rečeni Centar. Vodeći ljudi ove prestižne naučne ustanove izrazili su svoju spremnost za daljnju saradnju sa Fakultetom islamskih nauka u Sarajevu.

(http://www.fin.ba)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.