Logo

AMNESTIRANA MILOŠEVIĆEVA ERA

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa
Saopćenje Udruženja Bošnjaka Holandije 'Most'

 Sudije_medj_suda_big   

     Daytonskim mirovnim sporazumom, figurativno kazano: Auschwitz je pretvoren u hotel, Peći u kojima su gorjeli ljudi u kuhinju, a oni koji su te peći nalagali ljudskim tijelima, preobučeni su u kuhare. Presudom Međunarodnog suda pravde iz Den Haaga, napokon je sugerisano da taj hotel treba zatvoriti, ali, nažalost, i da finansijeri projektnog rješenja istog, nisu odgovorni za njegovu izgradnju!?
     I pored gorčine zbog nepravedne odluke, jer je njome amnestirana Miloševićeva era, što bi potencijalno moglo imati teške posljedice i po srpsko društvo, odnosno na proces denacifikacije i katarze u Srbiji, a samim tim i na stabilnost regiona, podržavamo stavove predsjednika Harisa Silajdžića, koji je rekao da treba raditi na sprovedbi navedene sudske odluke, to jest, na ukidanju genocidne tvorevine, takozvane „republike srpske“, ali istovremeno tražiti i druge pravne mogućnosti, kako bi pravna borba za pravdu (jer je ovom presudom pravda poklekla pod pritiskom političkog prava) bila nastavljena.
     Vjerujemo da će pravda na kraju ipak trijumfovati, kaže se u saopćenju Udruženje Bošnjaka Holandije 'Most' / Bosniaks Stichting Most/ koje je potpisao Edit Agović.

(www.bosnjaci.net)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.