edukativna platforma Islam.ba

A+ A A-

BACITE POLA KUR'ANA

niz.s.     Nizozemski zastupnik Geert Wilders, čija je krajnje desna Stranka za slobodu osvojila devet mjesta na zadnjim nizozemskim parlamentarnim izborima, pozvao je u intervjuu objavljenom u utorak muslimane da "bace" pola Kur'ana. "Ako muslimani žele ostati ovdje, moraju poderati pola Kur'ana i baciti ga", kazao je Geert Wilders za De Pers, besplatni nizozemski dnevnik. "Da Muhamed danas živi ovdje, predložio bih da ga istjeraju iz zemlje kao ekstremista", dodao je on.

      Islam je "nasilna religija", rekao je zastupnik i istaknuo: "Želim upozoriti ljude da je islam najveća opasnost koja nam prijeti". Prošle je godine o islamu rekao sljedeće: "Ne, ja nisam neprijatelj islama. Ne mrzim islam, ali vjerujem da islam nije u skladu s demokracijom. To je točno."
Geert Wilders, rođen 1963. godine, nizozemski je političar desne konzervativne orijentacije i vođa Stranke za slobodu (PVV).

     Najpoznatiji je po svojim stavovima o ograničavanju useljavanja u Nizozemsku te žestokom protivljenju pridruživanju Turske Europskoj Uniji. Preživio je jedan atentat te primio brojne smrtne prijetnje. Danas živi pod 24-satnim sigurnosnim nadzorom.

(http://www.jutarnji.hr)