Logo

Dodjela stipendija iz Fonda Bejtul-mal 11. januara

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

05 01 2023 02 stipendije bejtul mal

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini upriličit će svečanost potpisivanja ugovora za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtul-mal 11. januara 2023. godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu, s početkom u 10.00 sati.

Ove školske/akademske godine iz Fonda Bejtul-mal će biti dodijeljeno 120 stipendija studentima, 50 stipendija učenicima srednjih škola i 30 stipendija učenicima i studentima s poteškoćama u razvoju.

- Za školsku/akademsku 2022/23. godinu obrađen je ukupno 691 zahtjev. Prethodnih godina po osnovu Konkursa dodjeljivano je ukupno 160 stipendija za tri kategorije, dok je za ovu godinu, a na inicijativu rukovodioca Ureda Ibrahim-ef. Malanovića, taj broj povećan - izjavila je za Agenciju MINA mr. Emina Bešlija, stručni saradnik i asistent na projektu dodjele stipendija.

Odabir dobitnika stipendije provela je Komisija za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtul-mal, imenovana od strane Rijaseta Islamske zajednice.

- Osim navedenog broja stipendija, bit će dodijeljene i dodatne stipendije za učenike generacije medresa, za učenike i studente u Novom Pazaru, za djecu u internatskom smještaju u Potočarima i takmičarima iz Sire - navela je mr. Bešlija.

Naglasila je da se pomoć za školovanje realizuje tokom cijele godine, te da se dodjeljuje i pomoć za izradu magistarskih i doktorskih teza.

- Sretni smo zbog kontinuiteta i uspjeha ovog važnog projekta Ureda za društvenu brigu. Od uspostavljanja Ureda krajem 2014. godine pa do 2022. godine zaprimljeno je i obrađeno oko 5.000 zahtjeva za dodjelu stipendija. Za navedene godine dodijeljene su 1.873 učeničke i studentske stipendije, kao i 1720 pomoći za školovanje - istaknula je mr. Bešlija.

Svi dobitnici stipendija će putem e-maila biti obaviješteni o terminu svečanosti.

Ovom prilikom će biti održan i prigodan program.

Učenici i studenti koji se nalaze na rang listi dobitnika stipendije, na dan potpisivanja ugovora potrebno je da donesu potvrdu iz banke na kojoj je vidljiv broj žiro računa!

Za sve dodatne informacije javiti se na broj tel. 033 289 700  lok. 750

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.