A+ A A-

Reisul-ulema obišao radove na objektu ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese

  • 0101

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je posjetio žensko odjeljenje Gazi Husrev-begove medrese gdje se provode radovi na rekonstrukciji, dogradnji i adaptaciji objekata.

- Trenutno smo u jednom velikom projektu renoviranja ženskog dijela Gazi Husrev-begove medrese. Nadam se da će ova akcija, kao i druge unutar Islamske zajednice, biti uspješna.

    Ovo je prilika da pozovem sve naše vjernike da se uključe u ovu aktivnost, a posebno apeliram na svršenike ove škole, jer svi imamo dug prema ovom vakufu koji nas je podizao.

Sretan sam da možemo obići zgradu pripremljenu za internat, potom obići i gradilište, pogledati tok radova i informisati se o planovima izgradnje - izjavio je ovom prilikom reisul-ulema Kavazović.

Prema riječima direktora Gazi Husrev-begove medrese hafiza Mensur-ef. Malkića, početak radova na objektu je historijski momenat za Islamsku zajednicu, a posebno za Medresu.

- Ovo je generacijski projekat, na čijem je čelu reisul-ulema i Rijaset Islamske zajednice. Ono što je važno naglasiti jeste da radovi ne ometaju redovno održavanje nastave i redovne aktivnosti u Medresi, jer se već ranije pristupilo izmještanju učenica u zgradu muške medrese, dok su učenici smješteni u zgradu vakufskog kompleksa Gazzaz u naselju Mojmilo, općina Novi Grad, Sarajevo - naveo je direktor Malkić.

Direktor je dodao da su ovaj projekat podržali alumnisti Medrese, ali i brojni vjernici.

- Zahvaljujemo se i molimo Dragog Boga da primi donacije svih onih koji su se uključili, i da im da bereket u imetku - kazao je direktor Malkić.

Reisul-ulema je nakon obilaska gradilišta prisustvovao i sastanku Građevinskog odbora.

Ranije danas resiul-ulema je obišao i zgradu vakufskog kompleksa Gazzaz u kojoj su smješteni učenici Medrese.

(Preporod.info)