A+ A A-

Reisul-ulema posjetio Media centar IZ i Vakufsku direkciju

  • 0101

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je posjetio Media centar IZ i Vakufsku direkciju koje su smještene u kompleksu "Gazaz" na Mojmilu.

Odnedavno su svi mediji Islamske zajednice smješteni u jednoj zgradi, a reisul-ulema je podsjetio na važnost medijskog djelovanja unutar cjelokupne misije Islamske zajednice.

- Jako sam zadovoljan svime što sam vidio u novoj zgradi Media centra, gdje su smješteni svi mediji Islamske zajednice i vjerujem da to olakšava rad uposlenicima. Mediji su važna karika u djelovanju i jedno novo područje za nas. Prije 15 godina smo uspostavili Radio BIR, a danas imamo, hvala Bogu televiziju, digitalne i printane medije. Vjerujem da će unutar Islamske zajednice biti svjesnih o važnosti ovog područja za misiju Zajednice - kazao je reisul-ulema.

Kako je naglasio, osim osvrta na aktivnosti i rad Zajednice, medijsko djelovanje je posebno važno zbog promocije univerzalnih vrijednosti u javnom prostoru.

- Značajno je i učešće naših medija u društvu, pogotovo zbog toga što je bitno da vrijednosti koje baštinimo promoviramo u javnosti. S te strane sam zadovoljan ovime što smo postigli u kratkom vremenu. Svjesni smo da smo na početku, a vjerujem da ćemo se razvijati i učiniti sve što možemo da misija naših medija bude što uspješnija - poručio je reisul-ulema IZ u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Tokom ove posjete upriličen je susret reisul-uleme sa direktorom Media centra Amirom Sakićem i uredničkim kolegijem, kao i susret sa direktorom Vakufske direkcije hafizom dr. Senahidom Zajimovićem i njegovim saradnicima.

Osim zgrade Media centra, reisul-ulema je danas posjetio zgradu pripremljenu za internat muških odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese i gradilište ženskog dijela ove škole, te prisustvovao sastanku Građevinskog odbora.

(Preporod.info)