Promo banner

A+ A A-

Održana 61. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice

22 09 2022 01 sjednica rijaseta

Redovna 61. sjednica Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini održana je danas pod predsjedavanjem reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.

Na sjednici je usvojen prijedlog vaktije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za područje dijaspore, te odluka o reaktiviranju džemata Brđani u Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Bosanski Novi.

Na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog izmjena i dopuna Nastavnog plana i programa I i II ciklusa na Fakultetu islamskih nauka (FIN), te je data saglasnost na Odluku o organizaciji odgojnog, nastavnog i radnog procesa u vrijeme izvođenja radova na rekonstrukciji zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese.

Članovi Rijaseta usvojili su Informacija o upisu učenika u prvi razred medresa i gimnazija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te su dali saglasnost na prijedlog Pravilnika o izmjenama Pravilnika o plaćama i naknadama u Javnoj ustanovi Specijalna biblioteka "Behram-beg" u Tuzli.

Također, usvojen je Izvještaj o prijemu studenata u Studentski centar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te je usvojen Izvještaj o organizaciji hadža za 2022. godinu i Izvještaj o izgradnji Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice na Kovačima.

Na sjednici je razmatran i veći broj radno-pravnih statusa i kadrovskih pitanja, te neka tekuća pitanja iz nadležnosti Rijaseta.

(Preporod.info)