A+ A A-

Mobilna aplikacija Islamske zajednice u BiH odsada dostupna i za iOS uređaje

01 09 2022 01 ios app promo

Na Apple AppStore-u odsada se nalazi i mobilna aplikacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Nakon mobilne aplikacije za uređaje bazirane na Android OS-u objavljene krajem 2019. godine, puštanje u funkciju i aplikacije za iOS uređaje predstavlja još jedan iskorak u digitalni svijet kada je riječ o promociji misije Islamske zajednice.

Pored informacija o organima i ustanovama Islamske zajednice i njihovim aktivnostima, aplikacija nudi i nekoliko servisa od svakodnevne koristi vjernicima.

Namaska vaktija za gradove u Bosni i Hercegovini je unaprijeđena i odsada ima mogućnost slanja obavijesti o namaskim vremenima.

Tu su također i Kibla-kompas te servis „Pronađi džamije“ koji korisniku omogućava da pronađe džamije u svojoj blizini. Ovom uslugom obuhvaćene su džamije u Bosni i Hercegovini ali i u inostranstvu s tim da je za korištenje ove usluge neophodna stalna internet konekcija.

Jedna od značajki aplikacije je i olakšan pristup kategoriji „Pitanja i odgovori“, jednom od najposjećenijih segmenata na postojećoj internet platformi www.islamskazajednica.ba. Tako je npr. slanje upita iz ove oblasti omogućeno kroz samu aplikaciju (bez potrebe slanja upita putem e-maila), kao i pretraživanje ranije datih odgovora iz svih oblasti. Svakako ti ima još drugih sitnih noviteta a s njima se upoznajte kroz samu aplikaciju.

Treba dodati da je objavljena i nadograđena verzija aplikacije za Android uređaje.

iOS verziju aplikacije možete preuzeti klikom ovdje, a korisnici Android uređaja aplikaciju mogu pronaći klikom ovdje. Aplikaciju je dizajnirao i razvio Armin Čaušević.