Logo

Egipat donirao udžbenike za učenje arapskog jezika za srednje škole

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

  • 0101

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je u njegovom uredu posjetio egipatski ambasador, Nj.e. Jasir Surur (Yaseer Sourur) i tom prilikom mu uručio više kompleta udžbenika za učenje arapskog jezika - za svakog člana komisije po jedan komplet.

Naime, Rijaset je prije izvjesnog vremena formirao komisiju za izradu novog programa učenja arapskog jezika u njegovim obrazovnim ustanovama. Komisija je dugo tragala za najkvalitetnijim udžbenicima, te je među nekoliko desetina njih odabrala egipatske, ocjenjujući ih najboljim.

Riječ je o udžbenicima za četiri jezička nivoa, A1, A2, B1 i B2, urađenim po najsavremenijim metodama učenja stranog jezika (uz audio podršku). Shodno opredjeljenju spomenute komisije, Rijaset se obratio egipatskoj ambasadi u našoj zemlji koja je promptno reagirala i vrlo brzo osigurala potreban broj kompleta.

Prilikom uručivanja ove vrijedne donacije Nj.e. ambasador Surur je kazao da stoji na raspolaganju i za druge Rijasetove potrebe, naročito u pogledu udžbenika.

- Postoje i udžbenici za najviši nivo arapskog jezika (C1 i C2), i ukoliko vam se ukaže potreba za njima, osigurat ćemo i njih - rekao je ambasador Surur.

Osim ove donacije ambasador Surur je reisul-ulemi donio i radosnu vijest da je prije nekoliko dana Univerzitet El-Azhar, na raniju reisul-uleminu molbu, ponovo odobrio stipendije za bosanskohercegovačke učenike, što znači da će se oni, nakon višegodišnjeg prekida, opet moći upisivati na fakultete tog slavnog univereziteta.

Reisul-ulema se zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji, koja će, kako je kazao, „našim učenicima pomoći da brže i lakše nauče tečno govoriti arapskim jezikom“.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.