Promo banner

A+ A A-

Brčko: Predstavnice Rijaseta posjetile obdanište Evlad i Udruženje žena „Suza“

19 05 2022 01 posjeta brcko 1

Posjeta obdaništu Evlad

Predstavnice Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, stručne saradnice Ureda za društvenu brigu mr. Emina Bešlija i Amela Brdar, te mr. Medina Mehmedović Mulalić, voditeljica Odjela za saradnju sa državnim institucijama i nevladinim organizacijama iz Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice, podsjetile su obdanište Evlad u Brčkom.

Predstavnice Rijaseta ovom prilikom održale radno-konsultivni sastanak s direktorom obdaništa Enverom Tursunovićem i odgajateljicom Asimom Aliefendić.

Nakon sastanka obišle su kompleks obdaništa i posjetile sve odgojne grupe.

Saradnice Ureda za društvenu brigu Rijaseta obradovale su djecu, korisnike obdaništa prigodnim poklonima i uručile vrijednu donaciju.

Posjeta Udruženju žena „Suza“

19 05 2022 01 posejta brcko 2

Predstavnice Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, stručne saradnice Ureda za društvenu brigu mr. Emina Bešlija i Amela Brdar, te mr. Medina Mehmedović Mulalić, voditeljica Odjela za saradnju sa državnim institucijama i nevladinim organizacijama iz Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice, su 17. maja posjetile udruženje žena „Suza“ u Brčkom.

U prostorijam Udruženja su razgovarale sa predsjednicom Udruženja Adilom Suljević koja ih je obavijestila o aktivnostima udruženja, izazovima i problemima  s kojima se susreću žene žrtve rata u Brčkom, kao  i potrebama pojedinih članica.

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice je obezbijedio pomoć za članice Udruženja koja je tom priliko predata predsjednici Udruženja. Nakon posjete Udruženju uslijedila je posjeta članici udruženja Jasmini Aranutalić kojoj je Ured za društvenu brigu obezbijedio invalidska kolica koja su tom prilikom uručena.