Promo banner

A+ A A-

Odjel za brak i porodicu Rijaseta IZ upriličio iftar za društveno aktivne žene

  • 0101

Odjel za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini upriličio je iftar za društveno aktivne žene u srijedu, 20. aprila, u Studentskom centru Islamske zajednice. 

Na iftaru, koji je okupio 80 žena, prisustvovale su koordinatorice na nivou muftijstava, saradnice i aktivistice Odjela za brak i porodicu, profesorice, doktorice, kulturne i javne radnice koje kontinuirano sudjeluju u projektima i aktivnostima Odjela za brak i porodicu, te doprinose promociji islamskih porodičnih i bračnih vrijednosti. 

U svojstvu organizatora prisutnima se obratila dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta IZ u BIH koja se ovom prilikom zahvalila gošćama na dolasku.

Posebnu zahvalu i priznanje iskazala je saradnicama za kontinuirani rad i aktivno sudjelovanje u aktivnostima Odjela, te promociji braka i porodice. Dr. Malkić je istakla da je iftar prilika za susret i bolje upoznavanje žena koje svojim ukupnim radom direktno ili indirektno pomažu rad Odjela za brak i porodicu. 

Ovom prilikom dr. Malkić upoznala je prisutne s projektom "Savjetovališta za brak i porodicu" i već evidentnim rezultatima ostvarenim u protekle dvije godine, od pokretanja projekta i osnivanja jedanaest savjetovališta za brak i porodicu pri medžlisima,  do značajnih postignuća i osiguranja važnih uvjeta za dalji razvoj Savjetovališta.

Poručila je da su do sada postignuti rezultati dokaz da se trud isplati, te jasan pokazatelj kojim putem treba nastaviti djelovati dalje. 

Iftarsku dovu proučila je prof. Šuhra Terzić, koordinatorica Muftijstva bihaćkog, a Amela Brdar i Amra Abaz prisutne su počastile ilahijama. 

Gošće su izrazile veliko zadovoljstvo ovim vidom pažnje, te iskazale punu podršku Odjelu za brak i porodicu i spremnost na saradnju u budućim projektima i aktivnostima Odjela za brak i porodicu Rijaseta.

(Preporod.info)