Promo banner

A+ A A-

Takmičenje „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“: Nagrada 30 stipendija u iznosu od 500 KM

muhammed as 1

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizuje Sedmo međunarodno nagradno takmičenje za učenike srednjih škola pod nazivom „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“. Takmičenje je dobrovoljno i u njemu mogu učestvovati svi učenici srednjih škola koji se prijave na takmičenje iz država koje u školama imaju Islamsku vjeronauku.

Takmičenje će se realizovati na osnovu priručnika „Poslanik Muhammed, a. s., u mom životu“, u izdanju Centra za edukaciju i istraživanje Nahla, a koji je izrađen nakon opsežnog istraživanja o tome šta omladina želi znati o Muhammedu, a.s., i kako to znanje povezati sa svakodnevnim životom u izazovima s kojima se svakodnevno susreće. U istraživanje i izradu priručnika aktivno su bili uključeni profesori islamske vjeronauke. Priručnik se može preuzeti u digitalnoj formi od profesora islamske vjeronauke ili direktno sa stranice: https://nahla.ba/.   

Učenici zainteresovani za takmičenje javljaju se profesoru islamske vjeronauke u svojim školama, a na takmičenje se prijavljuju slanjem e-maila sa u uputstvu naznačenim podacima na adresu: takmicenje.sira@rijaset.ba.

U prijavi dostavljaju svoje podatke sljedećim redoslijedom: ime i prezime, email, broj telefona/mobitela, adresa, naziv škole, razred, ime i prezime profesora vjeronauke.

Za najuspješnije takmičare osigurana su sredstva za trideset stipendija u iznosu od 500 KM.

Više informacije možete pronaći klikom ovdje.