Logo

Predsjednik Diyaneta uputio saučešće Reisu-l-ulemi povodom preseljenja na ahiret Hasana Čengića

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

12 11 2021 03 ali erbas

„Sa velikom tugom sam primio vijest da je preselio bivši predsjednik Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, veoma cijenjeni i visoko poštovani Hasan Čengić“, stoji u telegramu saučešća koje je reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću uputio dr. Ali Erbaš, predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyneta), u kojem se dalje kaže:

- Povodom sudbonosne smrti koja je ostavila porodicu Čengić i Islamsku zajednicu u dubokoj tuzi sa velikom iskrenošću dijelim sa vama veliku tugu i bol i upućujem vam svoje saučešće.

Nadam se da će zauzeti svoje mjesto u Džennetu, molim Allahovu milost i oprost za rahmetli Čengića koji je imao veoma značajne dužnosti u bosanskom ratu - i koji je prije kratkog vremena posjetio našu zemlju - kao pratilac rahmetlije Alije Izetbegovića koji se borio za nezavisnost Bosne i Hercegovine i koji je svojim idejama i napisanim djelima doprinio islamskom svijetu. 

Na kraju, ožalošćenoj porodici Čengić, rodbini i muslimanima Bosne i Hercegovine, posebno Vama, izražavam saučešće i molim Allaha da Vam podari strpljenje, poručio je dr. Erbaš.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.