A+ A A-

Delegacija Rijaseta IZ boravi u radnoj posjeti Islamskoj zajednici Bošnjaka u Austriji

12 06 2021 02 posjeta austrija

Delegacija Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koju predvodi dr. Enes Ljevaković, zamjenik reisu-l-uleme, boravi u višednevnoj radnoj posjeti Islamskoj zajednici Bošnjaka u Austriji.

Uz zamjenika reisu-l-uleme u delegaciji su direktor Uprave za vjerske poslove Ismail-ef. Smajlović, rukovodilac Ureda za zekat Vehid-ef. Arnaut, voditelj Odjela za pravne poslove Faruk Hašimović, voditelj Odjela za džemat i imamet Mensur-ef. Pašalić i stručni saradnik u Upravi za vjerske poslove Bahrudin-ef. Čolo.

Delegaciju je primio glavni imam Hasudin-ef. Atanović, te ih je informirao o mogućnostima realizacije plana posjete u okolnostima pandemije korona virusa.

Prvog dana delegacija je boravila u posjeti džematima i gradilištu džamije u Klagenfurtu.

Članovi delegacije Rijaseta su u okviru džume uputili poruku reisu-l-uleme muslimana džemata u Klagenfurtu i Filahu.

Nakon džume je delegacija posjetila gradilište džamije gdje ih je Hasudin-ef. sa građevinskim odborom upoznao sa projektom i dinamikom gradnje džamije posvećene Srebrenici, čiji završetak radova se očekuje do kraja ove godine.

Nakon razgovora sa džematlijama i proučene dove delegacija je nastavila rad prema planu, a očekuje se da prisustvuju zasjedanju Skupštine Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji, te održi sastanke sa imamima bošnjačkih džemata na području Austrije.

Također, planom je predviđeno da se delegacija sastane i sa predsjednikom Islamske zajednice Austrije Umitom Vuralom.

(Preporod.info)