A+ A A-

Kvalifikacioni test - Ramazanski kviz 2021 "Vjera i domovina"

22 04 2021 02 kviz kvalifikacije

U skladu sa Uputstvom o realizaciji Ramazanskog kviza 2021 - Vjera i domovina, danas, deseti dan mubarek mjeseca ramazana, objavljujemo, kvalifikacioni test ispita znanja iz predavanja koja su u proteklom periodu objavljena na portalu Preporod.info.

Molimo da prije pristupanja izradi testa povedete računa o sljedećem:

  • U prvom koraku unosite svoju email adresu koja je ujedno i Vaš kontakt podatak.
  • U drugom koraku odgovarate na pitanja u naznačenom vremenskom roku
  • Nakon zatvaranja kviza i validacije, na Vašu e-mail adresu će biti dostavljeni rezultati testa.

Vrijeme za odgovaranje na pitanja je ograničeno na 15 minuta. Učesnici moraju osvojiti minimalno 80 posto tačnih odgovora, odnosno 30 bodova da bi prošli u naredni krug. Učesnici koji ostvare ovaj uspjeh, bit će e-mailom obaviješteni o prolasku u naredni krug.

Svaki učesnik ima samo jednu mogućnost da odgovara na postavljena pitanja. Istekom vremena predviđenog za izradu testa, test neće biti validan.

Odgovori na pitanja su predloženi u sljedećim formatima:

1. Jedan tačan odgovor: a) b) c) d)

2. Dva tačna odgovora: a) b) c) d)

3. Jedan tačan odgovor: DA NE

Također, bit će i pitanja na koje učesnik kviza treba odgovoriti upisivanjem tačnog odgovora (isključivo za unos kalendarske godine, tačne riječi ili tačnog broja)

Izradi kviza može se pristupiti u naredna 24 sata, odnosno, do sutra u 16.00 sati. Sva predavanja koja su predmet ovog testa dostupna su ovdje

Kvizu možete pristupate klikom ovdje

Optimiziran je za web-browsere Chrome, Firefox, Safari i Opera.

Za najbolje učesnike Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice osigurala je vrijedne nagrade: 500,00 KM za prvo, 300,00 KM za drugo i 200,00 KM za treće osvojeno mjesto. 

(Preporod.info)