Logo

Saudijski ministar Al-Rabiah: Vakcinisanje obavezno za sve koji žele raditi na organizaciji hadža

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

02 03 2021 02 hadz vakcinacija

Saudijski ministar zdravlja, dr. Tevfik Er-Rebi'a, naredio je da angažovanje učesnika u organizaciji i realizaciji hadža bude uslovljeno vakcinisanjem protiv virusa Covid-19, ističući da bi to mogao biti i eliminatorni uslov za zapošljavanje - navodi saudijski list Okaz.

Er-Rebi'a je u cirkularnom pismu koji je dostupan listu Okaz poručio da nadležne institucije moraju biti spremne za realizaciju ovakvih mjera.

- Morate se na vrijeme pripremiti da biste osigurali radnu snagu potrebnu za funkcionisanje zdravstvenih kapaciteta u Meki, Mešairima (Arefat, Muzdelifa i Minna) i Medini, kao i na graničnim prelazima za hadžije u sezoni hadža za godinu 1442. (2021) - upozorava ministar Al-Rabiah, prenosi Okaz.

Upozorenje se odnosi i na formiranje Covid timova za vakcinaciju protiv virusa korone svih onih koji će raditi tokom navedene sezone hadža, kao i umre.

- U skladu s tim, imajte na umu obavezu primanja vakcine protiv virusa Covid-19, za sve koji žele raditi na hadžu, jer je to jedan od eliminatornih uslova za učestvovanje u sezoni hadža - ponovio je dr. Tawfiq Al-Rabiah, saudijski ministar zdravlja, prenosi Okaz.

Iz Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za Preporod.info ističu da još uvijek nema službenih informacija o takvim uslovima koji bi se odnosili na hadžije.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.