Logo

U Travniku održan seminar za glavne imame i imame na temu zekata i sadekatu-l-fitra

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

20 02 2021 01 seminar travnik zekat

U ponedjeljak, 15. februara 2021. godine, u Edukativno-sportskom centru Elči Ibrahim-pašine medrese u Golešu održan je stručni seminar za glavne imame i istaknute imame sa područja  Muftijstva travničkog na temu "Metode pristupa i rada sa vlasnicima privrednih subjekata kod izvršenja obaveze zekata".

Uvodničar na seminaru je bio Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, potom je Vehid-ef. Arnaut, rukovodilac Ureda za zekat pri Rijasetu Islamske zajednice, predstavio Registar privrednih subjekata, a Haris-ef. Mustajbašić, glavni imam MIZ Zvornik, imao je izlaganje na temu "Pristupi u komunikaciji prema vlasnicima privrednih subjekata". Zatim je uslijedio dio seminara u kojem su učesnici imali priliku razgovarati sa izlagačama o navedenim temama, a i postavljati pitanja. 

U ime domaćina obratio se prof. Safet Durguti, pomoćnik direktora za internat, dok je završno izlaganje imao Muftija travnički  dr. Ahmed-ef. Adilović koji je na kraju programa podjelio prigodne poklone i priznanja imamima i džematima koji su ostvarili zapažene rezultate u protekloj godini po pitanju akcije zekata i sadekatu-l-fitra.

Uprava Elči Ibrahim-pašine medrese je za sve učesnike seminara obezbijedlia ručak, a zbog trenutne epidemiološke situacije kao i obaveze poštivanja propisanih mjera s tim u vezi, seminar organiziran sa smanjenim brojem učesnika i uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.