Logo

Generalna direkcija vakufa Republike Turske u posjeti Vakufskoj direkciji IZ u BiH

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

17 11 2020 01 posjeta vakufska direkcija turske

Predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske ovih dana boravili su u radnoj posjeti Vakufskoj direkciji Islamske zajednice u BiH a svakako jedan od razlog posjete jeste sagledavanje stanja realizacije određenih projekata koje u partnerskom odnosu realiziraju dvije Vakufske direkcije, Generalna direkcija vakufa Republike Turske i Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH,  u saradnji sa nadležnim organam i ustanovama Islamske zajednice u BiH.

Na sastanku je napravljen uvid u dinamiku realizacije projekta dovršetka izgradnje Upravne zgrade Rijaseta IZ u BiH i projekta ponovne izgradnje Arnaudije džamije u Banjoj Luci.

17 11 2020 01 posjeta vakufska direkcija turske 1

Predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske nakon održanih sastanaka posjetili su gradilište Upravne zgrade Rijaseta IZ u BiH i gradilište Arnaudije džamije u Banjoj Luci.

U toku posjete Banjoj Luci, održan je sastanak sa Muftijom banjalučkim Nusretom ef. Abdibegovićem i predstavnicima Medžlisa IZ Banja Luka, a tom prilikom konstatovana je potreba ažurnijeg pristupa dovršetku realizacije projekata.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.