Logo

Fond Bošnjaci: Raspisan konkurs za najbolji literarni rad o temi „Jer, vrijeme je blizu“

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

fond bosnjaci logoFond „Bošnjaci“ raspisao je javni konkurs za najbolji literarni rad o temi "Jer, vrijeme je blizu", na kojem mogu učestvovati učenici srednjih škola i studenti iz Bosne i Hercegovine i dijaspore.

Na konkursu mogu ravnopravno učestvovati autori svih literarnih izraza (poezija, proza i dr.), a dostavljeni radovi mogu sadržavati najviše 1.800 karaktera.

Rok za dostavu radova je 16. novembar 2020. godine do 15.00 sati, a radove je potrebno dostaviti na e-mail adresu fondb@fondbosnjaci.co.ba sa naznakom: Za konkurs: "Jer, vrijeme je blizu".

Sa zaprimljenih radova će biti uklonjeni lični podaci autora nakon čega će isti, pod šifrom, biti dostavljeni Komisiji.

Rezultati konkursa će biti objavljeni najkasnije do kraja novembra 2020. godine na web i facebook stranici Fonda "'Bošnjaci".

Predviđene su i nagrade za najbolje radove i to 400,00 KM za prvo, te 300,00 KM za drugo i 200,00 KM za treće mjesto.

Nagrade i priznanja će biti uručeni na svečanosti u organizaciji Fonda "'Bošnjaci"', a nagrađeni radovi će biti objavljeni na internet stranici Fonda.

Fond „Bošnjaci“ zadržava pravo djelimičnog ili potpunog korištenja pristiglih radova uz obavezu navođenja podataka o autoru.

Uz dostavu radova obavezno navesti naziv i sjedište škole/fakulteta, razred/godina studija, kontakt telefon i adresu stanovanja.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.