A+ A A-

Vakuf.ba u redizajniranom izdanju

02 10 2020 01 vakufska redizajn

Prvobitna web stranica Vakufske direkcije urađena je 2012. godine. Rađena je direktno za potrebe Vakufske direkcije bez upotrebe gotovih programerskih rješenja. Svojevremeno je predstavljala jedno od boljih dizajnerskih rješenja za prezentacijski tip web stranice.

Obzirom da je nakon toga prošlo 8 godina te da je sama tehnologija izrade uznapredovala došlo je do potrebe redizajna.

U cilju što bolje prezentacije rada i aktivnosti Vakufske direkcije poduzete su aktivnosti na redizajnu nove stranice i njenom prilagođavanju  savremenim tehnološkim uređajima. 

Fizički izgled stranice je promijenjen i dizajn prati trenutno aktualna dizajnerska rješenja. Format fotografija na stranici je uvećan. Vijesti su dinamizirane i postavljene u slajder. Fondovi Vakufske direkcije su istaknuti kao i bitne informacije o načinu uvakufljenja i značajnim uvakufljenjima. Foto-galerija i video materijal su simetrično postavljeni za razliku od prethodne stranice.

Kao novina u dizajnu nove stranice postavljene su Publikacije čime se željelo olakšati pretragu literature koja prati izdavački rad Vakufske direkcije kao i one koja tretira  značajna vakufska pitanja.