Promo banner

A+ A A-

Muftija bihaćki u posjeti Vakufskoj direkciji

07 09 2020 01 posjeta vakufska

Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je danas u sjedištu Vakufske direkcije muftiju bihaćkog hfz. Mehmed ef. Kudića.

Tom prilikom razgovaralo se o vakufskim projektima bihaćkog muftijstva i prioritetima u iznalaženju potencijalnih donatorskih sredstava.

Muftija Kudić i direktor Zajimović posebnu pažnju su posvetili projektu rekonstrukcije i sanacije zgrade muftijstva bihaćkog. Muftijstvo je do sada pripremilo projektnu dokumentaciju kako bi što sprmnije ušli u realizaciju ovog projekta. Važno je da ovaj objekat bude multifunkcionalan i na usluzi vjernicima muftijstva bihaćkog.

Dr. Zajimović je istakao da je Vakufska direkcija putem srodnih institucija do sada podržala izgradnju vakufskih projekata kao što su Islamski kulturno-edukativni centar u Bužimu, džamiju u Pećigradu, rekonstrukciju zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. U pripremi je izgradnja vakufskog tržnog centra u Sanskom Mostu kao i realizacija nekih drugih projekata.

Vakufska direkcija će kao i do sada nastaviti aktivno da bude na usluzi muftijstvu bihaćkom u iznalaženju mogućnosti i izgradnji vakufskih objekata koji su od izuzetne važnosti za ovaj muftiluk.