Logo

Klanjana dženaza ministru Salki Bukvareviću

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

01 08 2020 01 dzenaza bukvarevic

Dženaza-namaz federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salki Bukvareviću, klanjana je u subotu 1. augusta 2020. godine u haremu Džindić džamije u Tuzli, gdje je i ukopan.

Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

“Rahmetli Salko Bukvarević pripada plejadi najvrjednijih i najistrajnijih među nama decenijama. Posvjedočili smo kako djelo onih koji su nesebični, koji istrajno i uporno rade za dobro i korist ljudi, ne može biti neprimijećeno. Neka to bude podstrek svima nama da još upornije i istrajnije radimo za našu zajedničku dobrobit, za našu djecu i budućnost. U ime Islamske zajednice iskazujem veliku zahvalnost rahmetli Salki Bukvareviću. Svi mi koji smo ovdje prisutni voljeli smo Salku Bukvarevića zbog njegovih vrlina i zahvalni smo mu za djela koja je ostavio”, kazao je muftija Fazlović.

Prije dženaze i ukopa, upriličene su i komemoracije u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu, te u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, gdje su se od ministra Bukvarevića oprostili državni i entitetski dužnosnici, stranačke kolege, saborci, prijatelji i članovi porodice.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preselio je na Ahiret 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Rođen je 1967. godine u Gornjem Hrasnu, Općina Kalesija. Na Rudarsko-geološkom-građevinskom fakultetu u Tuzli diplomirao je 1996. godine, magistrirao 2004. godine, a doktorirao 2011. godine. Na ovom fakultetu izabran je u zvanje docenta. Od 1995. do 1998. godine bio sekretar Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. Ministar za boračka pitanja postao je 2015. godine. Dobitnik je više ratnih i mirnodopskih priznanja i pohvala.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.