Logo

Islamska zajednica iskazuje solidarnost

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

rijaset 1

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) Bosne i Hercegovine će tokom predstojećih bajramskih praznika realizirati niz aktivnosti usmjernih na pružanje pomoći i podrške ugroženim kategorijama stanovništva.

Kako je saopćeno iz ovog ureda, biće dodijeljena novčana pomoć penzionisanim imamima na području svih muftijstava, te uručeni bajramski paketića za djecu u obdaništima koja djeluju pri medžlisima na području Tuzlanskog, Travničkog, Zeničkog i Sarajevskog muftijstva.

Također, planirana je i podjela bajramskih paketića za štićenike Kantonalne javne ustanove (KJU) "Dom za nezbrinutu djecu"  Bjelave u Sarajevu, te bajramskih paketića u povratničkim džematima na području Muftijstva sarajevskog.

Prehrambeni paketi za socijalno ugrožene porodice i pojedince biće podijeljeni na području svih muftijstava, a kako se dodaje u saopćenju, predviđen je i bilazak starijih i iznemoglih osoba u dane Bajrama.

ibrahim malanovic- Ured za društvenu brigu povodom nastupajućih bajramskih praznika, osim raspodjele kurbanskog mesa, organizuje i realizuje navedene aktivnosti na teritoriji cijele BiH, u saradnji sa muftijstvima, odnosno glavnim imamima. S obzirom da je socijalna situacija društva teška, pogotovo u porodicama u kojima su ljudi bez posla ili ostaju bez posla, Islamska zajednica kroz svoje projekte iskazuje solidarnost i poziva državu i njene institucije, sve humanitarne organizacije, da usmjere dodatne napore prema ovim kategorijama našeg društva, kako bi se bar malo ublažila teška situacija u ovim mubarek danima bajrama - izjavio je Ibrahim Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu.

(Preporod.info)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.