Logo

Akcija podrške Odjela za brak i porodicu IZ Bošnjaka u Norveškoj aktivisticama odjela u BiH

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

  • 0101

Početkom mjeseca ramazana Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zaprimio je od Odjela za brak i porodicu Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj značajan iznos sredstava za podršku članicama i aktivisticama Odjela za brak i porodicu na području Bosne i Hercegovine u vrijeme pandemije uzrokovane virusom Covid 19.

Uz uvažavanje prijedloga da sredstva budu doznačena medžlisima u kojima je rođen veliki broj Bošnjaka i Bošnjakinja koji trenutno žive u Norveškoj te uz uvažavanje potreba povratničkih medžlisa sredstva su proslijeđena na 18 medžlisa na području Bosne i Hercegovine: Kozarac, Bužim, Cazin, Prnjavor, Banja Luka, Kakanj, Sarajevo,Vareš, Busovača, Donji Vakuf, Odžak, Tuzla, Mostar, Goražde, Žepče, Teslić, Stolac i Bileća. Koordinatorice za brak i porodicu pri medžlisima tokom ramazanskih i bajramskih posjeta članicama i aktivisticama Odjela za brak i porodicu koje su bolesne, stare, iznemogle, koje žive same kao i trudnicama, porodiljama i majkama koje imaju troje i više djece uručile su i prehrambeno-higijenske pakete kao znak pažnje i poklon Odjela za brak i porodicu Islamske zajednice u BiH i Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj.

Ovu plemenitu akciju Odjela za brak i porodicu Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj i donaciju sredstava putem Rijaseta – Odjela za brak i porodicu vidimo kao potvrdu veze Bošnjakinja muslimanki sa Rijasetom IZ u BiH i potvrdu brige za podršku i pomoć ženama i majkama, odnosno porodicama u zajedničkoj nam domovini Bosni i Hercegovini.

- Posebnu zahvalnost upućujemo Senaid ef. Kobilici, glavnom imamu Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj, muallimi Velisi Salihović, koordinatorici koja je inicirala i koordinirala ovu plemenitu akciju, kao i svim članicama i aktivisticama Odjela za brak i porodicu Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj koje su izdvojile značajna sredstva i doprinijele uspješnosti ove akcije, poručili su iz Odjela za brak i porodicu.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.