Promo banner

A+ A A-

DOBRO ORGANIZIRANA AKCIJA U CAZINSKOJ MEDRESI

DOBRO ORGANIZIRANA AKCIJA  U CAZINSKOJ MEDRESI

     Akcija nabavke i klanja kurbana u medresi "Džemaludin Čaušević" u Cazinu dala je, očekivano, vrlo dobre rezultate.

 Image

     Nadležni u Medresi iskazujući zadovoljstvo ovogodišnjom akcijom klanja kurbana za potrebe učenika i učenica kazali su da je u ovoj akciji ukupno uplaćeno 1319 kurbana, od čega je dobijeno nešto više od 23 tone mesa. Broj uplata kurbana po medžlisima je sljedeći: Bihać   220, Bos. Novi  20, Bos. Krupa  27,  Bos. Petrovac 31,  Cazin  87,  Prijedor  55, Ključ  238,  Kozarac 62,  Sanski  Most 194,  Bužim 29,  Njemačka  20,  Austrija 22, Medresa "Džemaludin Čaušević"  264,  I. P. fakultet  u Bihaću 17 i  Velika Kladuša 33 kurbana.

     Ukupno je zaklano 171 goveče i 122 brava.  Goveda su nabavljena i zaklana u preduzeću "MS ALEM" iz Baštre pokraj Bosanske Otoke, a ovce u mesnici "Lelo" iz Mutnika pokraj Cazina.
Svi kurbani su zaklani već drugi dan Kurban bajrama. Također kurbani su prije klanja veterinarski pregledani, a nakon klanja i samo meso prije skladištenja u hladnjače.
      U Medresi iskazuju zahvalnost svima koji su uplatili kurbane za potrebe ove škole, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovoga posla. Posebno zahvalnost iskazuju imamima i medžlisima, bez čije pomoći zasigurno ne bi uspjeli ovako kvalitetno realizirati akciju klanja kurbana.

 

( http://www.medresa-cazin.ba )