Logo

Održana konferencija pod nazivom „Muslimanska porodica – prava i dužnosti“

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

U Sarajevu je 09. i 10. maja 2016. godine održana konferencija pod nazivom „Muslimanska porodica – prava i dužnosti“. Konferencija je održana pod visokim pokroviteljstvom reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića i generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta Rabita dr. Abdullaha b. Abdul-Muhsin et-Turkia.

Na otvorenju konferencije obratili su se u ime organizatora mr. Nusret ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH, dr. Mustafa Fetić sa Islamskog pedagoškog fakulteta u Novom Pazaru, u ime učesnika, njegova ekselencija ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Hani Abdullah M. Mominah, reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović te dr. Abdullah b. Abdul-Muhsin Et-Turki, generalni sekretar Rabite.

Konferencija je bila podjeljena u pet panela u okviru kojih je 14 stručnjaka, istraživača i praktičara govorilo o braku i bračnom životu, porodici i njenom značaju u društvu, roditeljstvu i djeci te važnosti duhovnosti za porodični ambijent.

Na samom kraju konferencije ponuđeni su zaključci konferencije se preporukama za dalji rad Islamske zajednice u BiH, njenih uprava i organa na temama od značaja za brak i porodicu. Konferenciju su zvanično zatvorili reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta Rabite dr. Abdullaha b. Abdul-Muhsin et-Turki.

Vrijedi istaknuti da je posjećenost konferencije bila na visokom nivou, što je osiguralo interaktivnu i dinamičnu razmjenu ideja i mišljenja među prisutnima.

  • Rabita I-10Rabita I-10
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.