A+ A A-

Reisu-l-ulema primio delegaciju Ministarstva vakufa Kuvajta

Sarajevo, 26. septembar 2013. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio delegaciju Ministarstva vakufa Kuvajta na čelu sa Velidom Isa El-Šuajbom, pomoćnikom podsekretara Ministarstva vakufa i dr. Ahmedom Sabah El-Mulla, kuvajtskim imamom. Sastanku je prisustvovao i direktor Vakufske direkcije mr. hfz. Senaid Zajimović.

reis-del-mv-kuv-09-2013-1

Povod posjete je projekat „Ambasadori sreće“ Odjela za džamije Ministarstva vakufa. Gosti iz Kuvajta upoznali su reisu-l-ulemu o pomenutom projektu u okviru kojeg imami iz određenih kuvajtskih regija posjećuju svoje kolege širom svijeta te kroz razmjenu iskustava promoviraju srednji-umjereni put islama. U okviru ovog projekta oni se već posjetili neke od džemata u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Reisu-l-ulema se ovom prilikom zahvalio na svesrdnoj pomoći koju Kuvajt pruža Bosni i Hercegovini, posebno kada je riječ o humanitarnim projektima i izgradnji džamija, te istakao važnost poštivanja naše vjerske tradiciji u međusobnoj saradnji. 

reis-del-mv-kuv-09-2013-2