Logo

Održana 120. sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

U četvrtak 05. septembra 2013. godine u Zenici je održana 120. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog kojom je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2013/2014. godini, razmatrani su i usvojeni izvještaji o ramazanskim aktivnostima i akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, program obilježavanja 20. godišnjice od osnivanja Muftijstva zeničkog, kao i ostala aktualna pitanja.

sjed-sav-mu-ze-09-2013-1

Na sjednici je konstatovano da su blagovremeno izvršene pripreme za početak mektebske nastave, koja u skladu sa odredbama člana 5. Pravilnika o mektebima i mektebskoj nastavi počinje u subotu 14. septembra.

Također, konstatovano je da možemo biti zadovoljni sa ramazanskim aktivnostima koje su na području Muftiluka zeničkog realizirane u skladu sa predviđenim planom Rijaseta, Muftiluka i medžlisa.

Opći dojam je da je ove godine ramazan protekao u pozitivnoj atmosferi. Pokazani rezultati su u uzlaznoj liniji u odnosu na prošlogodišnji ramazan, posebno u segmentu akcije prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, u okviru koje je ostvaren najbolji rezultat do sada.

Obzirom da će 20. oktobra 2013. godine biti punih 20. godina od osnivanja Muftijstva zeničkog, Savjet je donio zaključak kojim je formiran organizacioni odbor kojem će primarni zadatak biti utvrđivanje programskih aktivnosti u okviru obilježavanja navedene godišnjice. Također, na prijedlog muftije zeničkog, Savjet je jednoglasno donio Odluku da se na svečanoj akademiji povodom 20. godina Muftiluka zeničkog dr. Mustafa ef. Ceriću, reisu-l-ulemi emeritusu, dodijeli Plaketa Muftiluka zeničkog.

Nakon sjednice, muftija zenički sa članovima Savjeta posjetio je gradilište džamije u Novoj Zenici.

  • 0101

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.