Logo

Predstavnici IZ Bošnjaka Austrije posjetili Ferhadiju džamiju u Banjoj Luci

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

U subotu, 27. Aprila 2013. Godine, predstavnici Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji prof. Esad-ef. Memić, predsjednik IZ Bošnjaka u Austriji, prof. Hasudin-ef. Atanović, generalni sekretar IZ Bošnjaka u Austriji, Samir Redžepović, blagajnik IZ Bošnjaka u Austriji i gospodin Tahir Džinić, mutevelija džemata Villach, IZ Austrija, bili su u posjeti Ferhadiji džamiji u Banjoj Luci.

mu-ba-pos-iz-aust-04-2013-1

Pomenute goste na Ferhadiji su dočekali muftija banjalučki h. Edhem-ef. Čamdžić, šef projekta obnove Ferhadije prof. dr. Muhamed Hamidović, direktor Direktorija za obnovu Ferhadije dipl. ing. građevine Sead Pašić- Lala, predsjednik MIZ Banja Luka h. Kasim Mujičić, glavni imam MIZ Banja Luka mr. Muris-ef. Spahić, inženjer Deniz Adrović, tehničar Armin Džindo, imam Dolačke džamije u Banjoj Luci h. Saudin-ef. Gulamić i sekretar Muftijstva banjalučkog Muhedin-ef. Spahić.

U okviru ove posjete, u ime džematlija IZ Bošnjaka u Austriji, predsjednik IZ Bošnjka u Austriji, prof. Esad-ef. Memić je uručio novčanu pomoć za obnovu Ferhadije džamije u Banjoj Luci.

mu-ba-pos-iz-aust-04-2013-2

U ime domaćina, muftija banjalučki h. Edhem-ef. Čamdžić se zahvalio na novčanoj donaciji, te im ovom prilikom uručio levhu urađenu duborezom u drvetu, u znak zahvalnosti i sjećanja na današnju posjetu.

- Ovom prilikom se zahvaljujemo džematlijama IZ Bošnjaka u Austriji na navedenoj donaciji s molbom da im Allah, dželle šanuhu, ukabuli i u sevab upiši ovo hairli djelo, poručeno je iz banjalučkog muftijstva.

Muhedin Spahić 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.