Promo banner

A+ A A-

Predstavnici Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH boravili u radnoj posjeti Muftijstvu travničkom

  • 0101

U četvrtak, 04. marta 2021. godine, predstavnici Uprave za vjerske poslove, predvođeni direktorom Uprave Ismail-ef. Smajlovićem boravili su u radnoj posjeti Muftijstvu travničkom. U delegaciji su, pored direktora Smajlovića, bili i dr. Safija Malkić šef Odjela za brak i porodicu, te dr. Enes-ef. Svraka šef Odjela za mekteb i mlade.

Predstavnici Rijaseta su prvo posjetili i obišli PPU "Rejjan" u Vitezu gdje su razgovarali s rukovodstvom i susreli se s mališanima koji pohađaju neki od programa u tom obdaništu. Nakon Viteza  zaputili su se u Novi Travnik gdje je upriličen susret s menadžmentom i obilazak PPU "Sultan Fatih".  Potom je po najavljenom protokolu nakon podne-namaza u Islamskom centru na Kalibunaru u Travniku organizovan radni sastanak s Muftijom travničkim, dr. Ahmed-ef. Adilovićem, glavnim imamima medžlisa Muftijstva travničkog, te koordinatorima Mreže mladih i koordinatoricama Odjela za brak i porodicu pri medžlisima Muftijstva.

Po okončanom radnom dijelu sastanka Muftija travnički je upriličio prijem za goste u prostorijama Muftijstva gdje su u toku razgovora izvršili analizu sastanka, te donijeli određene zaključke. Između ostalog, data je puna podrška i razumijevanje za projekte i aktivnosti u domenima Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu na području Muftijstva travničkog, kao što je najavljena i čvršća saradnja na zajedničkim projektima u narednom periodu.