Logo

Održana sjednica Rijaseta

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

  • IMG_2210IMG_2210

Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojio je Nacrt plana ramazanskih aktivnosti koje će biti realizirane u skladu sa važećim okolnostima.

Na 36. redovnoj sjednici, kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, razmatran je i Elaborat o uspostavi, sadržaju i razvoju edukativne platforme Islam.ba te je zaključeno da budu poduzeti naredni neophodni koraci u pripremi za realizaciju ovog projekta.

Rijaset je danas razmatrao i Informaciju o subjektima koji se u Islamskoj zajednici u BiH bave poučavanjem Kur'anskom pismu i hifzu Kur'ana te usvojio neophodne zaključke koje se odnose na ovo pitanje.

Razmatran je i Prijedlog Tezkiretname, odnosno Odluke o institucionalnom obilježavanju datuma rođenja ličnosti značajnih za islam, muslimane i IZ u Bosni i Hercegovini, te je zadužena Uprava za obrazovanje da uradi detaljno uputstvo o primjeni ove odluke.

Između ostalih tekućih pitanja, razmatran je i Prijedlog odluke o davanju nekretnina na upravljanje i korištenje Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.