A+ A A-

Seminar sa koordinatorima za saradnju sa nevladinim organizacijama Sarajevskog muftijstva

03 02 2021 01 koordinatori 1

Uprava za vanjske poslove i dijasporu je u saradnji sa Sarajevskim muftijstvom danas realizirala seminar za koordinatore za saradnju sa nevladinim organizacijama medžlisa Sarajevskog muftijstva.

Na početku seminara prisutnima se ispred Muftijstva sarajevskog obratio Ahmed Purdić, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva te izrazio zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima koordinatora i njihovom spremnošću da na adekvatan način sarađuju sa organizacijama od općedruštvenog značaja, kao i da se na odgovarajući način nose za izazovima savremenih ideologija koje nevladin sektor koriste kao platformu za širenje vlastitih ideologija.

Stručna saradnica u Upravi za vanjske poslove i dijasporu Medina Mehmedović Mulalić prezentirala je dosadašnje aktivnosti Uprave i koordinatora te prezentirala konkretna polja saradnje i organizacije sa kojima je moguće sarađivati.

Rijad Delić, koordinator Muftijstva sarajevskog je izložio prijedloge aktivnosti koji mogu biti realizirani u narednom periodu. Na seminaru je, između ostalog,  bilo govora o raznim izazovima  sa kojima se u radu susreću koordinatori  te su razmotreni modeli za rješavanje određenih pitanja tokom diskusije.

03 02 2021 01 koordinatori 2