Promo banner

A+ A A-

Seminar sa vjeroučiteljima Goraždanskom muftijstva

29 01 2021 02 seminar gorazde

Uprava za vanjske poslove i dijasporu je u saradnji sa Upravom za obrazovanje i nauku pokrenula realizaciju seminara sa vjeroučiteljima na području svih muftijstava.

Uprava za vanjske poslove i dijasporu je prije tri godine pokrenula projekat „Islamska zajednica u suočenju sa raznim vrstama ideologija“ u okviru kojeg je napravila program edukacija za imame. Kroz ovaj program edukacija prošlo je nekoliko stotina imama, prvenstveno koordinatora za saradnju sa NVO sektorom iz medžlisa svih muftijstava.

Namjera dviju uprava je da ovaj projekat prošire i na vjeroučitelje te u narednom periodu realiziraju seminare sa vjeroučiteljima na području svih muftijstava u Bosni i Hercegovini. Prvi seminar realiziran je 28. januara sa vjeroučiteljima Goraždanskog muftijstva. Predviđene teme na seminaru prisutnima su prezentirali: dr. Nihad Čamdžić, doc. dr. Senad Ćeman, doc. dr. Nezir Halilović i mr.Medina Mehmedović Mulalić

29 01 2021 02 seminar gorazde 1

Cilj ovog projekta je upoznati vjeroučitelje sa izazovima raznih vjerskih ideologija koje su prisutne u našem društvu  i pomoći im da u radu sa mladima adekvatno odgovore na ove izazove.