Logo

Rebihić i Malanović posjetili Muftijstvo travničko

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa
  • 0101

Direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta i rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta u radnoj posjeti Muftijstvu travničkom

U petak, 22. januara 2021. godine u radnoj posjeti Muftijstvu travničkom bili su Zejnil Rebihić – direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove i Ibrahim-ef. Malanović – rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH.

U prostorijama Muftijstva travničkog održan je sastanak s Ahmed-ef. Adilovićem, muftijom travničkim i njegovim saradnicima. Razgovaralo se o aktuelnim projektima Muftijstva. Prilikom ove posjete uručena je donacija Ureda za društvenu brigu za socijalno ugrožene kategorije u vidu novčanih bonova. Rebihić i Malanović su, također, posjetili i Medžlis Travnik gdje su ih u uredu predsjednika primili rukovodioci Medžlisa dr. Nermin Šušić i dr. Salih-ef. Indžić.

Prisutni su bili i direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić, te sekretar Muftijstva travničkog Rešad Lendo.

Tokom posjete razgovaralo se o aktivnostima Medžlisa u proteklom periodu, kapitalnim projektima i investicijama u vakufe u narednom periodu, te drugim važnim pitanjima iz domena finansijskog poslovanja Medžlisa,

Nakon posjete Medžlisu i obavljene džume, u pratnji muftije travničkog  posjetili su JU “Bolnice” Travnik, gdje su se susreli s direktorom dr. Adnanom Šatrovićem. Novoimenovanom direktoru uputili su čestitke na izboru i poželjeli mu mnogo uspjeha u radu.

Direktor Adnan Šatrović se zahvalio na  posjeti i podršci koju Islamska zajednica pruža zdravstvenim ustanovama u BiH. Također zahvalio se na donaciji Ureda za društvenu brigu Rijaseta koja im je uručena ovom prilikom (zaštitna odijela, viziri, maske).

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.