A+ A A-

Rijaset Islamske zajednice odgovorio na apel za pomoć Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica

  • IMG_8556IMG_8556

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je, putem Ureda za društvenu brigu, odgovorio na apel za pomoć Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica stanovništvu pogođenom serijom zemljotresa u periodu od 28.12. - 30.12.2020. godine.

Urgentno je, u organizaciji Ureda za društvenu brigu, obezbijeđeno i distribuirano 55 prehrambenih paketa  porodicama koje nemaju osnovna sredstva za egzistenciju, a kuće su im u seriji zemljotresa teže oštećene. Dostavljene pakete za porodice koje su se našle u stanju potrebe preuzeo je Haris ef. Ahmić, glavni imam Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica. On je tom prilikom izjavio:

„Zaprimljene pakete podijelit ćemo najugroženijim kategorijama Medžlisa Bosanska Kostajnica. Zahvaljujemo se Rijasetu Islamske zajednice, Muftijstvu bihaćkom i Uredu za društvenu brigu, koji su urgentno reagovali na naš apel za pomoć. Bosanska Kostajnica je najbliži grad na granici sa Hrvatskom i obližnjom Petrinjom u kojoj je bio epicentar potresa. Ova pomoć je zasigurno od velike važnosti za porodice nastradale u potresu i one koje žive na rubu egzistencije. Upućujemo selame sa granice naše domovine, učite dove da prestane podrhtavanje tla i da se, ako Bog da, uključite u pomoć stanovništvu u građevinskom materijalu i novčanim sredstvima kako bi mogli sanirati nastale materijalne štete i obnoviti svoje domove“, kazao je ef. Ahmić.