Logo

Rukovodilac Rijasetovog Ureda za društvenu brigu posjetio zavode "Drin" i "Bakovići" u Fojnici

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

  • 0101

Rijaset IZ u BiH putem Ureda za društvenu brigu dugi niz godina pruža podršku socijalno ugroženim licima, a posebno licima s mentalnim poteškoćama.

Ova podrška se dodatno aktuelizirala u posljednje vrijeme kroz jačanje saradnje Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH sa zavodima "Drin" i "Bakovići" u Fojnici.

Dana, 06. januara, saradnja se podigla na još veći nivo posjetom rukovodioca Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH Ibrahim-ef. Malanovića pomenutim zavodima.

U zavodu "Drin" su ga dočekali direktor Adis Ramić i njegov pomoćnik Adnan Buljina, a u zavodu "Bakovići" direktor Branko Stanić i PR menadžerica Ljiljana Jurak.

U zavodu "Drin" je trenutno zbrinuto 498 mentalno invalidnih lica, a u zavodu "Bakovići" boravi 315 mentalno invalidnih lica.

Obojica direktora su se zahvalili Rijasetu Islamske zajednice na dosadašnjoj saradnji i pomoći, a posebno na donacijama u vidu prerađevina kurbanskog mesa.

Također, direktori su predstavili rad svojih ustanova te usluge koje pružaju svojim korisnicima.

U razgovoru s direktorima Zavoda, Ibrahim-ef. Malanović je posebno istakao potrebu za duhovnom pomoći korisnicima Zavoda kroz osposobljavanje posebne prostorije za obavljanje vjerskih obreda te angažiranje vjerskih lica u radu s ovim osobama.

Direktori Zavoda su se složili sa ovim prijedlogom te iskazali spremnost da u skorije vrijeme organizuju i taj duhovni segment za korisnike Zavoda.

Na kraju, Ibrahim-ef. Malanović je uručio novu vrijednu donaciju u vidu prerađevina kurbanskog mesa, a direktori Ramić i Stanić su uručili zahvalnice i poklone rukovodiocu Ureda u nadi da će se saradnja s Rijasetom IZ u BiH nastaviti, a sve za dobrobit cjelokupnog života osoba, korisnika fojničkih Zavoda.

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.