A+ A A-

Zenica: Rijasetu uručena zahvalnica za donaciju i pomoć u radu u vrijeme pandemije koronavirusa

  • 0000

Na svečanosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba održanoj, 01. oktobra 2020. godine u JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona, dodijeljena su priznanja i zahvalnice institucijama i pojedincima. Među šest najzaslužnijih koji su dobili zahvalnicu za neizmjeran doprinos u obezbjeđivanju  pomoći ovoj ustanovi je i Rijaset Islamske zajednice - Ured za društvenu brigu.

Ovo je važno priznanje i dokaz da je Islamska zajednica  spremna pomoći ljudima u svim situacijama i nedaćama što i jeste jedan od segmenata djelovanja i rada IZ-e.

„Ono što je bitno napomenuti jeste, da Ured za društvenu brigu kao nosioc projekta pod nazivom ‘Pomoć starijim i iznemoglim osobama - kućna njega', realizuje niz aktivnosti i pomaže ovoj kategoriji kako bi lakše prevazišli poteškoće s kojima se susreću. S toga, posebno je zadovoljstvo primiti ovakvo priznanje, istakla je mr. Emina Bešlija, stručna saradnica u Uredu.

JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona je ustanova koja obavlja djelatnost socijalne zaštite u ustanovi sa smještajem, što uključuje određeni stupanj zdravstvene njege za osobe koje su zbrinute i smještene u ovoj ustanovi, kao i za osobe kod kojih je završeno liječenje u zdravstvenim ustanovama.

Zahvalnicu je u ime JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ uručio Damir Jukić, direktor a u ime Ureda za društvenu brigu Rijaseta preuzele mr. Emina Bešlija i Amela Brdar, stručne saradnice.