Logo

Jačanje saradnje i efikasnosti na korist vjernika u dijaspori

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

18 06 2020 02 sastanak uprava vp

U srijedu, 17. juna 2020. godine održan je radni sastanak muftije za Zapadnu Evropu dr. Osman ef. Kozlića i direktora Uprave za vjerske poslove Ismail ef. Smajlovića. Sastanku su prisustvovali i rukovodilac Ureda za zekat Vehid ef. Arnaut i šef Odjela za imama i džemat Mensur ef. Pašalić. U otvorenom i srdačnom razgovoru tretirana su otvorena pitanja iz domena Uprave za vjerske poslove, a s ciljem unapređenja rada u džematima na prostoru Zapadne Evrope, kao i rješavanju tekućih poslova.

Muftija Kozlić je istakao zadovoljstvo ovim susretom, potrebu intenziviranja i jačanja saradnje i korespodencije,  a potom izrazio zahvalnost Upravi na razumijevanju problema i specifičnosti prostora Zapadne Evrope, posebno u periodu otežane komunikacije izazvane korona virusom.

Potvrđeno je i da je uspostavom Ureda muftije za Zapadnu Evropu, olakšana komunikacija sa nižim organizacionim jedinicama, ubrzano rješavanje tekućih poslova, kao i da postoji još mnogo prostora za unapređenje rada i saradnje.

Briga o džematima, rješavanje otvorenih pitanja, jača saradnja, češći susreti, naša su stalna  opredjeljenja, kojima snažimo našu Zajednicu i povećavamo povjerenje vjernika prema njoj, istaknuto je na kraju ovog sastanka.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.